Seitsemän 5 – Integrating into Finnish Society -course

10.-11.7.2015, peli pelattiin perjantai-illasta lauantai-iltaan

Antaverkan leirikeskus, Ylöjärvi

50 pelaajaa

http://www.seitseman.webs.com

Seitsemän on vuonna 2008 alkanut, alunperin kaupunkipelinä pelattu kampanja, jossa maagiset olennot kuten ihmissudet, vampyyrit ja haltijaväki asuvat ihmisten keskuudessa näiden tietämättä. Heidän hyvinvoinnistaan ja turvallisuudestaan vastaa EKVYL-niminen järjestö, joka pitää heidät ihmisiltä piilossa, järjestää majoituksen ja auttaa työpaikan hankkimisen kanssa. Lyhyesti EKVYL on siis olentojen KELA, sosiaalitoimisto ja poliisi samassa.

Kaiken tämän taustalla oli kuitenkin vuosien ajan pyörinyt kamppailu Taivaan ja Helvetin välillä siitä, kuka ensimmäisenä löytää hajonneet Seitsemän pyhää asetta, onnistuu yhdistämään ne ja täten tulee ylivoimaiseksi Viimeisessä Sodassa. Nämä neljätoista 7 kuolemansynnin ja äärimmäisen hyveen perikuvana vuosia eläneet aseiden puolikkaat olivat nyt ensimmäistä kertaa kaikki samaan aikaan läsnä julkisesti. Lopulta puolikkaat päättivät yhdistyä antamalla toisen pareista surmata puoliskonsa, jolloin sielut asettuivat kokonaisina surmaajan kehoon eikä asetta täten voinut saada käsiinsä kukaan muu kuin nyt kuolemattomassa kehossa olleet sielunkantajat. 7 itsensä uhrannutta tuotiin takaisin henkiin käyttämällä erään djinnin viimeinen toive, hänen elämänvoimansa, jolloin tämä uhrasi oman henkensä näiden seitsemän puolesta ja palasi itse maailmankaikkeuden virtaan.

Kevyenä kesäpelinä ja kulttuuriin tutustumiskurssina alkanut peli muutti pian muotoaan keskusteluksi maailman tulevaisuudesta, henkilökohtaisista uhrauksista ja ihmiskohtaloista ihan ilman maailmanloppuakin. Viime metreillä tuli tiedotus, jossa kerrottiin Vatikaanin viimein rikkoneen rajarauhan, ja tulleen Suomeen Seitsemän aseen perässä nyt kun ne oli viimein paikannettu. Hahmot hajaantuivat eri suuntiin, osa metsänpeittoon haltijoiden kanssa ja osa henkien tielle, osa pakettiautoilla EKVYLin kanssa. Taakse jäivät rauhalliset vuodet päivänvalossa ja oli aika painua maan alle piiloon odottamaan että EKVYLin olisi aika taas yhdistyä. Seuraavassa pelissä vallitseekin asemasota ja kaiken aikaa on tärkeintä pitää se piilossa tavallisilta ihmisiltä.

Pelissä pelaajat osallistuivat hahmossaan erilaisille luennoille ja keskusteluihin suomalaisesta kulttuurista, maan säännöistä ja siitä millaista oli olla olento ihmisten keskuudessa. Ainoat erikoistehosteet pelissä oli kellariin rakennettu pieni verhottu huone, jossa tiettyjen hahmojen johdattamana saattoi päästä hiljentymään ja keskustelemaan mystisen Oraakkelin kanssa toisen olemassaolon tasolla ja kysymään neuvoa.

Oraakkeli

(Teemu S.)

Pelin tunnelma muodostui pitkälti hahmojen jälleennäkemisistä, yllättävistä uutisista ympäri maailmaa mitä nämä toivat mukanaan, yhteistyön rakentamisesta ja jonkinasteisen sovun löytämisestä. Pelissä oli niin vapaata hengailua ja mahdollisuus uimiseenkin, kuin tiivistä juonittelua ja ihmissuhdedraamaa.

Kampanjalle on tulossa jatkoa vuonna 2016 syksyllä Turussa, tällä kertaa yhdistettynä kaupunkipelinä ja pelipaikkasidonnaisena. Lisätietoja kampanjasta löytää pelin kotisivuilta, ylläolevasta linkistä.

-Janina, Seitsemän PJ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s