Pyhävuoren perilliset (ensimmäinen ja toinen pelautus)

30.5-1.6.2014 / 29. -31.5.2015

Pelin kesto molemmissa peleissä noin 10 tuntia (lauantaina puolesta päivästä eteenpäin)

Helsingissä / Nummi-Pusulassa

31 / 34 pelaajaa

Pyhävuoren perilliset on pelautettu kahteen kertaan peräkkäisinä vuosina, ja seuraavan kerran peli pelataan keväällä 2016. Pyhävuoren perillisten genreä voisi parhaiten kuvata sanalla saippuafantasia. Pelissä haettiin suuria tunteita, julkisia kohtauksia ja tiivistä pelaamista. Peli ei pyrkinyt olemaan realistinen, vaan tavoitteena oli, että jokaisella hahmolla on juonia ja draamaa niin paljon, että kaikkea ei edes ehdi pelata. Siitä huolimatta, että kuolleita, kadonneita ja uusia sukulaisia ja rakastettuja löytyi joka nurkan takaa ja maailman kohtalo oli hahmojen käsissä useampaankin otteeseen, pelaajia kehotettiin pelaamaan hahmojaan täysin vakavissaan. Vaikka ihmissuhdesaippua sai paikoitellen Kauniit ja rohkeat kalpenemaan, ei tarkoituksena ollut tehdä parodiaa.

aaaa

(Samuli A.)

Tämän tyyppisen pelin kirjoittamisen taustalla on ajatus siitä, että usein peleissä parhaita hahmoja ovat olleet ne, joilla on eniten draamaa, elämänsä paras tai huonoin päivä tai parhaassa tapauksessa molempia – ne hahmot joiden tarinan luomiseen pelinjohto on nähnyt eniten vaivaa. Tavoitteena oli tehdä peli, jossa jokainen hahmo olisi tällainen. Se, että pelissä tapahtuu niin paljon samaan aikaan, ei tietenkään ole realistista, mutta tarkoituksena ei ollut pelata tavallista päivää vaan sitä kaikkein epätavallisinta. Pelissä kaikki hahmot ja taustamateriaalit olivat pelinjohdon kirjoittamia, mutta pelaajia kannustettiin tutustumaan hahmoonsa perusteellisesti ja syventämään sitä lukuisilla ennakkotehtävillä sekä kaikille pakollisella pelaajatapaamisella kuukautta ennen peliä.

aaa

(Antti K.)

Peli sijoittui nykyaikaan Pyhävuoren kuvitteelliseen pikkukaupunkiin Itä-Suomeen. Vaihtoehtoisessa todellisuudessa ihmisten rinnalla on kautta historian elänyt vampyyrejä, ihmissusia ja noitia, jotka ovat pitäneet olemassaolonsa ihmisiltä salassa. Suurin osa pelin hahmoista edusti näitä rotuja, ja pelin ihmishahmotkin olivat tietoisia tästä toisesta todellisuudesta. Pyhävuorella ihmissusilauma ja vampyyriyhteisö elivät rinnakkain, mutta lajien väliset vanhat kaunat olivat yhä osa heidän jokapäiväistä elämäänsä. Vuosisatojen vihanpito kuitenkin leimahtaa liekkeihin kun vampyyrityttö Klarissa ja ihmissusi Eero haluavat solmia avioliiton. Peli sijoittuu nuoren parin hääpäivään, jonka yllä leijuu raskaana lajien välisen sodan uhka ja mikään ei ole varmaa, ennen kuin valat on vannottu. Salaisuudet, valheet ja menneisyyden virheet punoutuvat yhteen, ja ennen kuin ilta pimenee on ratkaistu paitsi nuoren parin tulevaisuus myös maailman kohtalo.

aaaaaa

(Antti A.)

Molemmilla kerroilla valtaosa pelaajista piti pelistä, ja myös pelinjohdon näkökulmasta peli toimi kuten oli suunniteltukin. Siitä huolimatta pientä korjattavaa ja ajatuksia siitä, miten asiat olisi voinut tehdä vielä paremmin, löytyi molemmista pelautuksista. Kun samaa peliä pelauttaa useaan kertaan, on erityisen mielenkiintoista nähdä, mitkä asiat tapahtuvat täysin eri tavoilla riippuen pelaajista, yksittäisten tapahtumien tapahtumisjärjestyksestä, pelaajien välisestä dynamiikasta jne. Molemmissa peleissä tuli vastaan tilanteita, joista pystyi jo pelihetkellä olemaan varma, että asiat eivät tapahtuisi samalla tavalla myöhemmissä pelautuksissa, koska niihin oli päädytty liian monen sattuman kautta. Vastaavalla tavalla mielenkiintoista oli seurata sitä, miten jotkut hahmot ja jotkut juonet pelautuivat täsmälleen samalla tavalla riippumatta siitä, että hahmoja pelasivat hyvin erityyliset pelaajat ja asiat tapahtuivat hyvin eri kohdissa peliä. En kirjoita tähän yksityiskohtaista kuvausta pelin tapahtumista, koska peli on tarkoitus pelauttaa kolmannen kerran keväällä 2016, eivätkä muutkaan uusintapelautukset ole täysin poissuljettuja.

Laura Kröger, Pyhävuoren pelinjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s