Ohjeet

Larp Journal on sivusto, jolla esitellään pelattuja pelejä joihin pelaajat ovat osallistuneet niin Suomessa kuin ulkomailla. Vaikka ajatus on ensisijaisesti että pelinjohto voi kuvailla peliään, voivat myös pelaajat kirjoittaa kuvauksen pelistä jos se pelinjohdolle sopii. Tarkoitus ei ole kertoa koko pelin juonta, vaan tiivistetysti kuvailla tunnelmaa, maailmaa, juonia ja hahmoja, jotta peliin osallistumattomat ymmärtävät millaisesta pelistä oli kyse.

Sivua ylläpitää Janina Kahela, ja sivulla voi julkaista kuka tahansa.

Voit lähettää max. 3000 merkkiä sisältävän kirjoituksesi osoitteeseen larpjournalmail@gmail.com otsikolla ”Pelin nimi”

Viestin sisältö:

Pelin nimi, pelipäivämäärä, miten kauan peli kesti, missä peli pelattiin, kaupunki/kunta, pelaajamäärä, pelin kotisivut (jos on olemassa)

Kerro tiivistäen pelin maailmasta ja tunnelmasta, sen juonista ja mitä pelissä tapahtui. Kaikkea ei tarvitse kertoa yksityiskohtaisesti vaan luo mieluummin lukijalle yleiskuva pelistä. Voit kertoa pelaajien fiiliksistä ja miten peli onnistui. Mikä oli pelissä mieleenpainuvinta? Mikä on se asia, jonka haluat erityisesti tuoda muiden tietoon? Tuliko pelissä tehtyä jokin virhe, mitä siitä opittiin mikä olisi muidenkin hyvä tietää?

Jos kirjoitat jonkun muun tekemästä pelistä voi olla hyvä kertoa pelinjohdolle, että olet kirjoittamassa. Tämä ei kuitenkaan ole vaatimus, mutta muista ettei tämä ole kritiikkikanava, vaan mahdollisuus kertoa millaisia pelit lopulta olivat pelattuina. Tarkemmat kehitysehdotukset kannattaa suunnata suoraan pelinjohdolle.

On suositeltavaa liittää mukaan muutama kuva tekstiä elävöittämään, mutta varmista että sinulla on lupa käyttää niitä sekä kuvaajalta, että kuvissa näkyviltä henkilöiltä.

Viimeisenä kerro millä nimellä teksti allekirjoitetaan ja julkaistaan. Voit halutessasi käyttää nimimerkkiä, tai etunimeä ja sukunimen ensimmäistä kirjainta, tai pelkkää etunimeä.


Huomaathan, ettei viestissä ole pakko olla pelaajamäärää tai esim. pelin kotisivuja, mutta ne voivat olla asioita jotka kiinnostavat lukijoita. Etenkin kotisivuilla on helppo ohjata tutustumaan peliin ja kampanjoihin tarkemmin.


Voit kirjoittaa pelistä, tai kampanjasta kokonaisuudessaan. Koita pitää teksti kuitenkin tiiviinä, voit aina ohjata lukijan toiselle sivulle lukemaan pelistä tarkemmin jos haluat kirjoittaa pitemmän tekstin.


Jos haluat jakaa vasta tulossa olevasta pelistä pienen mainoksen, se on sallittua. Pelkkiä ilmolomakkeisiin tai pelien sivuille johtavia linkkejä ei kuitenkaan julkaista, eli kuvailethan peliä myös. Kerro missä, milloin, montako pelaajaa, millainen peli, missä voi ilmoittautua ja koska viimeistään. Voit myös liittää mukaan kuvan tai linkin videoon.


Ethän esitä kritiikkiä tai väittele tekstien kommenttikentissä, vaan jos haluat antaa palautetta pelistä, anna se pelinjohdolle mailitse. Tämä sivu ei ole tarkoitettu palautteen antoon tai pelien virheistä keskusteluun, ellei pelinjohtaja itse keskustelua halua julkisesti aloittaa. Pidetään tämä sivusto pelien esittelyyn tarkoitettuna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s